stappenplan

 

 

STAPPENPLAN –  UW LEEFSTIJL OP MAAT

Stap 1: In kaart brengen van de huidige leefstijl

Tijdens het eerste gesprek ga ik samen met u na hoe uw huidige leefstijl eruitziet.  Ik zal u vragen hoe uw huidige gedrag is op het gebied van roken, alcohol, lichaamsbeweging, voeding en ontspanning. Tevens worden daarbij uw (eventuele) gezondheidsklachten aangehaald en besproken. Aan het einde van het gesprek zal ik u meten en wegen.

Stap 2: Analyse van de verbeterpunten in leefstijl

Na het gesprek zal ik in kaart brengen waar in uw huidige leefstijl de verbeterpunten zijn te behalen. In het tweede gesprek bespreek ik met u deze verbeterpunten en maken we samen een plan van aanpak om de verbetering in werking te gaan zetten.

Stap 3: Stap voor stap in actie op weg naar een gezonde leefstijl

Vervolgens komt u steeds om de twee weken bij mij langs om uw voortgang te bespreken, knelpunten te kunnen aanpakken en u opnieuw te meten en wegen. Telkens zullen er kleine (of grote) aanpassingen volgen zodat er een leefstijl op maat ontstaat. Een leefstijl die bij u als persoon en bij uw leven past en die u uw hele leven kan volhouden.

Stap 4: Evaluatie van de verkregen leefstijl

Aan het einde van het traject evalueren we samen het proces van leefstijlverandering en breng ik uw huidige leefstijl in kaart. Samen zullen we toekomstdoelen opstellen met betrekking tot de leefstijl.

Stap 5: Behoud van de gezonde leefstijl

Na het verkrijgen van een gezonde leefstijl is het behoud ervan eigenlijk nog belangrijker. Ongeveer 2 maanden na het laatste gesprek (de evaluatie) zien we elkaar weer om de huidige leefstijl te bespreken. Samen kijken we of alle componenten goed zijn vol te houden voor u en waar er lastige punten te vinden zijn. Een plan van aanpak voor deze lastige punten wordt gemaakt zodat u ook in de toekomst de gezonde leefstijl kunt handhaven.

Een leefstijlverandering is een gedragsverandering die enorm veel tijd nodig heeft. Waarschijnlijk heeft u al jaren en jaren een bepaalde leefstijl. Deze leefstijl is dan niet even in een paar weken of maanden om te vormen naar een gezondere variant. Gedragsverandering heeft tijd nodig.

Na afsluiting van het traject van leefstijlverandering raad ik u aan om om de paar maanden nog eens bij mijn langs te komen om de voortgang en stand van zaken te bespreken. U kunt dan kiezen voor een vervolgconsult van 30 minuten.

VERGOEDINGEN

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt de kosten van een consult door een gewichtsconsulent die is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Omdat je vergoeding krijgt vanuit de aanvullende polis, hoef je geen eigen risico te betalen.

Ben je benieuwd hoeveel jouw verzekeraar vergoedt, of wil je weten welke zorgverzekering je moet kiezen?

Bekijk het overzicht van vergoedingen door verzekeraars op de website van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.