gewichtsconsulent

OVERGEWICHT

Overgewicht kan voor iemand een grote belemmering zijn in het dagelijks leven waardoor iemand zich niet prettig voelt. Tevens kan overgewicht gezondheidsklachten met zich meebrengen zoals diabetes II, hart en vaatziekten, gewrichts klachten en een hoge bloeddruk veroorzaken. Er zijn steeds meer mensen waaronder ook kinderen die te veel wegen wat een gezonde manier van leven in de weg kan staan. Vooral bij kinderen met een overgewicht is het erg belangrijk om in te grijpen.

GEZONDERE LEVENSSTIJL

Als gewichtsconsulent kan ik u prima helpen met het aanleren van een gezondere levensstijl. Denk hierbij aan het leren kiezen van gezonde voeding en wat deze voeding precies doet in het lichaam. Ook regelmatig bewegen is een belangrijk onderdeel. Door regelmatig af te spreken kunnen we bespreken of alles volgens verwachting gaat en of men op de goede weg is.

STRIJD TEGEN OVERGEWICHT

Het aangaan van de strijd tegen overgewicht is vaak erg moeilijk , mede omdat het probleem vaak al jaren speelt en mensen geen oplossing meer zien. Veel mensen met overgewicht starten meerdere keren met een dieet en proberen zo van hun overgewicht af te komen. Voor vele is dit een zware opgave, die zonder steun van familie, vrienden of een partner moeilijk te voltooien is. Ik kan voor u de aangewezen persoon zijn om te helpen tegen overwicht. Door het mogelijk maken van het bespreken van het probleem en het opstellen van een plan kunnen er resultaten behaald worden.